Theater

TheaterTheater op het CKV Almere is….

…actie en spelplezier. Theater is acteren. Acteren is fantaseren. Even geen huiswerk, overhoringen en sociale WhatsApp-verplichtingen, maar de vloer op en gaan. Improviseren, uitdagen, samenwerken en schakelen. Jezelf zijn of juist totaal iemand anders. Theaterspel daagt uit, prikkelt de fantasie en kan spelers het zelfvertrouwen geven stevig in de wereld te staan. Op de spelvloer en daarbuiten.

Voor je verder gaat lezen over de theatercursus wil je natuurlijk allereerst weten of je op gaat treden, toch? Ja dus, natuurlijk ga je optreden!

…Het publiek stroomt binnen. Jij staat in het halfdonker in de coulissen. Achter je duwt iemand nog de laatste plukjes haar onder haar pruik, wordt er een pistool klaargelegd, heb jij nog…? Nee,  concentratie nu, inleven in je rol, straks knal je het podium op en zal het publiek zich rotschrikken, en lachen. Het licht gaat uit, het wordt stil in de zaal, licht op, geluid knalt door de speakers, actie!…

Op het CKV Almere zijn er theatergroepen voor kinderen, jeugd, jongeren en volwassenen. De indeling gaat op leeftijd en ervaring. Kom je op de theatercursus, dan ga je zeker op de planken staan en ja,  voor publiek. Soms in het theater, maar soms ook gewoon in het eigen leslokaal. En of je nou voor groot of klein publiek staat, spannend is het altijd! Een deel van het jaar besteed je aan het leren acteren, een ander deel van het jaar werk je aan de uitvoering.

Bij het maken en spelen van een voorstelling staat de verbeelding voorop.

‘Verbeelding is de eerste stap naar creëren.’

En daarnaast heeft een acteur nog veel meer te doen en dus veel te leren: een rol bestuderen, samenspelen, spontaniteit, humor, timing, beweging, kostuum, tekstgebruik, stemgebruik, emoties zichtbaar maken, stage-fighting, actie, tot en met prachtig sterven…

De voorstellingen die we maken kunnen zelfverzonnen zijn, of van een bestaande tekst, bloedstollend, maar net zo goed knettergek! Hoe langer je op theater zit hoe grootser en meeslepender de uitvoeringen.

‘Theater is … stel je voor.’    Theater bij CKV Almere

Wat heb je er voor nodig? Talent, doorzettingsvermogen en nieuwsgierigheid. Nieuwsgierig naar theater, naar spelen, naar jezelf, jouw omgeving, de ander. Maar vooral moet je het leuk vinden om in de huid van een ander te kruipen. En je moet niet allergisch voor lachen zijn, want lol hebben we altijd. De theaterdocent zal je helpen het beste uit jezelf en d
e groep te halen. Jij hoeft allen nog maar altijd en op tijd te komen. Bij het maken van een voorstelling staat het spelplezier voorop!

Let the show begin!

CKV Almere heeft theaterlessen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

CKV Almere, waar lesgeven een kunst is

DeelDeel op TwitterDeel op Facebook