Kinderen (0-12 jaar)

Meisjes op vioolMuziekles voor kinderen

Niet alleen naar muziek luisteren is leuk, door het zelf ook te maken, geniet je en vergeet je even waar je bent. Ook al heb je nog maar net les, je kunt al snel de mooiste liedjes spelen. Wil je een keer met andere kinderen muziek maken en op de bühne staan, doe dan mee in een ensemble, popgroep of kinderkoor. Heb je talent, dan zijn er talentenklassen klassiek en pop, waarin je een echte artiest wordt.

Gottfried Schlaug heeft aangetoond dat bij kinderen die musiceren de verbindingsbalk tussen de beide hersenhelften, het corpus callosum, groter wordt. Die hersenhelften gaan daardoor beter met elkaar communiceren. En dat is ongelooflijk belangrijk. Prof. Scherder

Muziekonderwijs al vanaf 1,5 jaar

Bij CKV Almere kunnen kinderen al vanaf jonge leeftijd muziekles volgen. Er zijn cursussen voor dreumesen en peuters (vanaf 1,5 jaar), een muziekspeeltuin voor kleuters en voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er de muzieklessen ‘kinderen in de muziek‘ (algemene muzikale vorming).

Instrumentaal en vocaal onderwijs Instrumenten en zang

Muzieklessen en zanglessen biedt CKV Almere al aan voor kinderen vanaf  3 jaar. Er is een grote keuze aan instrumenten en lesvormen. Gediplomeerde docenten gebruiken de nieuwste methoden om de kinderen naast het plezier in muziek maken, alle facetten van het musiceren bij te brengen en een gedegen ondergrond mee te geven op het gekozen instrument. De kinderen kunnen kiezen uit klassiek of pop en groepsles of individuele les. De kinderen krijgen ook een bredere kijk op kunst mee, zodat zij muziek een plek kunnen geven binnen de verschillende kunstvormen.

Muziek voor alle kinderen
Aan het eind van het seizoen ga je met maar liefst 200 andere kinderen een stuk uitvoeren. Je hebt van te voren al je partij ingestudeerd met je eigen docent. Nu ga je hard aan de slag om er met z’n allen iets moois van te maken. Je ouders zijn uiteraard uitgenodigd voor deze belevenis.

Een instrument voor elk kind
Bij CKV Almere kunnen kinderen les krijgen op bijna alle instrumenten. We vragen aan de kinderen te oefenen op hun instrument en regelmatig naar de les komen. De kinderen hebben wel lesboeken nodig (die echter niet bij het cursusgeld zijn inbegrepen).

Op de bühne staan met optredens, presentaties en concerten
CKV Almere biedt vele presentatiemogelijkheden, instrumentale presentatieavonden en muzikale projecten. Naast de instrumentale lessen kent CKV Almere ook de mogelijkheid om mee te spelen of te zingen in diverse ensembles en koren.

Begin op elk moment met het maken van muziek
CKV Almere adviseert een startdatum aan het begin van het cursusjaar, maar tussentijds starten met een cursus is ook mogelijk. Bijna alle instrumentale lessen worden gegeven in Almere Stad en enkele in Almere Buiten.

CKV Almere, waar lesgeven een kunst is

DeelDeel op TwitterDeel op Facebook