Zangensemble klassiek – Vocapella

Vocapella

klassiek zangensemble

Vocapella tijdens Korenfestival in Weesp

Klik hier om door te gaan naar het inschrijfformulier.

Vocapella is een meerstemmig dames-zangensemble. We zingen –vooral klassieke- muziek uit alle tijden en in verschillende talen, zowel a capella als begeleid door onze dirigente: Friederike Wöllisch. Ons ensemble, dat momenteel uit 14 zangeressen bestaat, is voor cursisten die graag op niveau in een koor willen zingen. Het is een  uitstekende aanvulling op de lessen zang klassiek, maar staat ook open voor vrouwen met een mooie stem en enige ervaring met het zingen in een koor.

Enkele keren per jaar geven we een uitvoering op kleine schaal. In elk geval zingen we op de open dagen van het CKV en geven we ook korte concertjes in de Nieuwe Bibliotheek en in het KAF b.v. rond Kerstmis of bij de voorspeelavonden aan het eind van het cursusjaar. Regelmatig is er ook een samenwerking met andere koren of een optreden op een korenfestival.Vocapella

In april 2017 hebben we samen met “Koor-in-‘t-Gooi” in Bussum een ode gebracht aan Gabriel Fauré, in juli deelgenomen aan de Koorbiënnale in Haarlem en in december meegedaan aan het Weesper Korenfestival.

Klik hier voor een video-opname van Brahms` Wenn ich ein Vőglein war.

Aantal lessen: 37 lessen

Lestarief: € 310,- per jaar
Betaling in termijnen is mogelijk, dit in overleg met de betreffende docent
Start: maandag 3 september 2018 19.30u-21.15u in het gebouw van het KAF in Almere Stad (Esplanade 10; 1315 TA Almere)

Interesse? Je kunt altijd een keer komen kijken op maandagavond!

Vocapella op de koorbiënnale in Haarlem op 1 juli 2017

Op 1 juli jl. was een deel van ons koor ‘Vocapella’ aanwezig op de negende editie van de koorbiënnale in Haarlem: een groot evenement voor koren uit het hele land met verschillende activiteiten en uitvoeringen op binnen- en buitenlocaties.
Vocapella volgde 2 workshops tijdens de zogenaamde kwartettendag. Onder leiding van de coaches Merel Martens en de leden van DamaskVocal Quartet hebben we in een ontspannen sfeer hard gewerkt om onze vaardigheden bij te schaven.

Vocapella
In de namiddag bezochten we enkele miniconcertjes van andere ensembles tijdens de hofjesconcerten. Ook wij gaven een korte presentatie in een van de mooie hofjes die de stad Haarlem rijk is. Als afsluiting van deze mooie, muzikale dag hebben we het bekende mannenkoor The Gents nog beluisterd op de Oude Groenmarkt. Het was een erg leuke dag en we hebben veel bijgeleerd; een hoogtepunt van dit muzikale jaar voor Vocapella.