Stephanie Brandt

stephaniebrandt, docente blokfluit bij CKV AlmereDe blokfluit is een buitengewoon veelzijdig instrument. In de blokfluitles kun je alle soorten en maten blokfluiten leren bespelen. Van de piepkleine sopranino tot de vierkante grootbasblokfluit gebruik je alle soorten instrumenten voor repertoire uit vele verschillende stijlen.  Van middeleeuwse dans tot barokke meesterwerken, van filmmuziek tot improvisatie – met de blokfluit ben je thuis in veel verschillende stijlen.
Naast de ontwikkeling van een gedegen techniek en een mooie, zuivere klank vind ik het belangrijk dat mijn leerlingen inzicht ontwikkelen in muzikale structuren en hun eigen draai leren geven aan een stuk muziek.  Dat is dan ook een van de leukste aspecten in mijn werk: te zien hoe de creativiteit van mijn leerlingen tot unieke muzikale resultaten leidt.

Naast mijn werkzaamheden als docent treed ik regelmatig op  met mijn kwintet Seldom Sene. Mijn spel is te beluisteren op verschillende cd’s. Ook ben ik regelmatig te horen op de radio. Ik ben heel actief in de blokfluit wereld in Nederland, zo ben ik mede-organisator van de Open Recorder Days Amsterdam, het grootste festival voor de blokfluit in Europa. Ook ben ik redacteur bij het vaktijdschrift “Blokfluitist“.

Klik hier om een video van Stephanie te bekijken

Deel deze pagina van CKV Almere