Stephanie Brandt

stephaniebrandt, docente blokfluit bij CKV AlmereDe blokfluit is een buitengewoon veelzijdig instrument. In de blokfluitles kun je alle soorten en maten blokfluiten leren bespelen. Van de piepkleine sopranino tot de vierkante grootbasblokfluit gebruik je alle soorten instrumenten voor repertoire uit vele verschillende stijlen.  Van middeleeuwse dans tot barokke meesterwerken, van muziek uit Harry Potter tot knettergekke improvisaties – alles is mogelijk en alles mag. Gevorderde leerlingen schrijven zelf muziekstukken, bijvoorbeeld over een zelf verzonnen verhaal of een gedicht.
Naast de ontwikkeling van een gedegen techniek en een mooie, zuivere klank vind ik het belangrijk dat mijn leerlingen inzicht ontwikkelen in muzikale structuren en hun eigen draai leren geven aan een stuk muziek.  Dat is dan ook een van de leukste aspecten in mijn werk: te zien hoe de creativiteit van mijn leerlingen tot unieke muzikale resultaten leidt.

Naast mijn werkzaamheden als docent treed ik regelmatig op  met mijn groep The Royal Wind Music, een ensemble met maar liefst dertien blokfluitisten, en met het kwintet Seldom Sene. Mijn spel is te beluisteren op verschillende cd’s. In 2012 is een aantal optredens uitgezonden op radio en televisie (o.a. Vrije Geluiden). Daarnaast geef ik als universitair opgeleide onderwijskundige advies aan basisscholen om hun lesaanbod in kunst en cultuur te verbeteren.

Klik hier om een video van Stephanie te bekijken

Deel deze pagina van CKV Almere