Stefan de Wijs – saxofoonles

Stefan de Wijs - saxofoonlesStefan geeft sinds 2015 saxofoons bij CKV Almere. Je kunt bij hem terecht voor lessen op alle saxofoons: sopraan, alt, tenor en bariton. Maar zijn favoriet is de tenor.
‘Het voordeel van saxofoon spelen is dat je een instrument kan kiezen dat echt bij je past. Als je bijvoorbeeld erg lang bent, dan kun je beter bariton of tenor spelen dan alt of sopraan. Hele jonge kinderen kunnen daarentegen beter eerst op een klein sopraantje beginnen.’ Ook komen alle muziekstijlen in de lessen aan bod. ‘Als saxofonist wordt er vaak van je verwacht dat je in alle muziekstijlen uit de voeten kunt. Naast de traditionele blaasmuziek moet je ook pop, jazz, latin en klassiek kunnen spelen. Dat maakt de saxofoon zo’n ontzettend veelzijdig instrument. Maar als je alleen één specifieke stijl wilt leren spelen, dan is dat ook mogelijk.’
Saxofoon spelen doe je niet alleen. In de les worden altijd duo’s of trio’s gespeeld, want muziek moet je met elkaar delen. En als je een beetje verder bent kun je al vrij snel in een bandje of in een orkest spelen.

Als muzikant is Stefan erg actief in de klassieke muziek. Zo speelt hij met het Keuris Quartet en het Nederlands Saxofoon Octet. Voor deze ensembles maakt hij tevens veel arrangementen. Stefan heeft ook een passie voor muziektheater. Samen met het Keuris Quartet speelde hij in de voorstelling ‘The Sound of Running’ van Dagmar Slagmolen. En speelde hij een rol in de opera ‘Sisters’ van componiste Anna Michailova met regie van Isabelle Schröder.

Hij behaalde verschillende prijzen bij nationale en internationale concoursen, onder andere: een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours in ’s Hertogenbosch, De Linkprijs in Tilburg, de Premio Cittá di Padova in Italië en de eerste prijs bij de International Saxophonequartet Competition in Straatsburg.

www.stefandewijs.com

www.keurisquartet.com

www.nederlandssaxofoonoctet.com

Deel deze pagina van CKV Almere