Ruth Tadema – harp

Ruth Tadema - docent harp
Foto: Feya Foppen

Ruth Tadema is op vierjarige leeftijd verliefd geworden op de harp. Toen ze 7 was mocht ze op harples bij Astrid Vroegindeweij, waar ze circa 15 jaar les van heeft gehad. In 2010 begon Ruth met de Opleiding Docent Muziek (ODM) aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar kreeg ze drie jaar harples van Erica Waardenburg. In juni 2014 mocht Ruth haar diploma als Docent Muziek in ontvangst nemen.

Sind 2010 werk Ruth in het onderwijs. Omdat ze veel ervaring heeft in het lesgeven, zowel op middelbare scholen als achter de harp, kan Ruth snel en efficiënt inspelen op de talenten van de leerlingen. Ruth let op de concentratie en motoriek van de leerling. Er wordt samen gewerkt aan een muziek stuk presenteren. En alle benodigde muziektheorie komt tijdens de lessen aan bod.

Ruth Tadema - docent harp
Foto: Feya Foppen

Als muzikant speelt Ruth bij het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) en valt ze in bij andere orkesten. Dit houdt haar scherp als muzikant, wat een must is in haar ogen. Als docent staat ze 4 dagen in de week in de klas, op een middelbare school. Met veel passie en geduld begeleidt ze de leerlingen in het vak muziek.

Ruth heeft als doel om in de toekomst een harpensemble te beginnen. Alle leerlingen met een bepaald niveau kunnen in het ensemble, en samen worden er dan prachtige stukken gespeeld.

www.harpalmere.nl/