Peter Huppes

Peter Huppes docent theater bij CKV AlmereStudeerde in 1984 af als theaterregisseur èn theaterdocent aan de Theaterschool Amsterdam. In de jaren direct na zijn studie regisseerde hij bij menig theatergezelschap en zat in de artistieke leiding van Theaterwerkplaats Het Balkon. Daarnaast gaf hij spellessen op het CKV Almere, de musicalopleiding van het conservatorium van INHolland-Haarlem en Creativiteitscentrum De Weerwal Purmerend.

Sinds 1990 werkte Peter Huppes als speldocent en theaterconsulent voor het onderwijs eerst op het CKV Almere dat later Kunstencentrum ‘de Kunstlinie’ werd. Honderden Almeerse kinderen, jongeren en volwassenen kwamen door zijn inspirerende lessen ‘de vloer op’ waar zij het beste van zichzelf lieten zien. Zo’n honderd uitvoeringen hoorden daarbij. (zie foto’s)

Lessen theater bij CKV Almerelessen theater bij CKV Almere

Ook schreef hij (theater)lesmateriaal waarmee leerkrachten in het onderwijs mee aan de slag konden. Drama in de klas. Vormgeven aan fantasie is daarbij het leidende motto!

En mede door zijn toedoen zagen tienduizenden leerlingen van het basisonderwijs de mooiste professionele voorstellingen in het theater.

Al dat enthousiasme en die kunde en ervaring zitten nu samengebald in de theatercursussen die groot en klein op het CKV Almere kunnen volgen. Ook dit jaar zullen behalve lol en vriendschap weer veel theaterjuweeltjes in zijn lessen worden geboren.

Deel deze pagina van CKV Almere