Hristo Petrov – docent piano

Hristo Petrov - docent piano CKV Almere

Hristo Petrov  is geboren op 13 januari 1988 in Bulgarije. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Op veertienjarige leeftijd werd Hristo aangenomen op de middelbare muziekschool in Pleven met als piano docente Antoaneta Vodenicharova.
Hij gaf regelmatig concerten georganiseerd door zijn school en woonplaats. Hij heeft het 2e pianoconcert van Saint-Saëns  uitgevoerd met het Filharmonisch orkest van Pleven.
Hristo heeft vele masterclasses gevolgd bij o.a: Milena Mollova, Atanas Kurtev, Victor Chuchkov, Tamara Poddubnaya, Ilona Timchenko, Ludmil Angelov, Sally Pinkas, Evan Hirsch, Jan Wijn, Vladimir Trop, Frank Glazer, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier, Arcadi Volodos. 

Hij heeft prijzen gewonnen bij nationale en internationale concoursen in Bulgarije, waaronder: ‘Svetoslav Obretenov’ , ‘Competition for Russian music’,’Franz Schubert’, ‘Hopes, Talents, Masters’, ‘Classic and Contemporaneousness’ ,’Competition for pianists – accompanists’.

De Bachelor opleiding heeft Hristo aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen afgerond bij Professor T. Poddubnaya en professor. Paul Komen. In juni 2013 is Hristo geslaagd (cum laude) voor ‘Master of Music ‘ aan het Utrechts Conservatorium bij Prof. Klara Wurtz. Na zijn studie word hij vak door prof. Klara Wurtz gevraagd om haar te assisteeren en les te geven aan haar studenten als zij er niet is. 

In de zomer van 2007 en 2008 heeft Hristo prijzen gewonnen bij het Peter de Grote Festival. In 2008 heeft hij masterclasses gevolgd op het Schiermonnikoog Festival bij professor Jacques Rouvier en in 2009 volgde hij masterclasses bij professor Andrew Ball. 

In 2008 won Hristo een 2e prijs in het Prinses Christina Concours.
In de zomer van 2009 heeft hij masterclasses gevolgd en concerten gegeven bij de pianofestivals in Portland en in Bethel (USA). In 2010 haalde hij een eerste prijs in het Internationale Concours: ‘Hopes, Talents, Masters’
Naast klassieke muziek speelt Hristo ook af en toe jazz. Verder heeft Hristo prijzen gewonnen tijdens concoursen voor poëzie.

 

Deel deze pagina van CKV Almere