Heleen Verleur

Heleen Verleur docente Suzuki piano

Je leerde je moedertaal omdat je als kind de taal voortdurend om je heen hoorde.  Je ouders hielpen je, waren apetrots als je weer een nieuw woord had geleerd en daarom was je continu aan het oefenen, zonder het gevoel te hebben daar moeite voor te hoeven doen. Met muziek is het hetzelfde: hoe jonger je begint, hoe groter de kans dat ook deze taal zonder accent kan worden aangeleerd. Daarom ben ik een groot voorstander van de Suzuki-methode, ook wel moedertaal-methode genoemd.

Naast het geven van Suzuki-lessen piano , ben ik ook componiste en pianiste. Ik studeerde klassiek piano en compositie. Ik schrijf al sinds lange tijd muziek voor mijn leerlingen en componeer in diverse muzikale stijlen.  Ik schreef onder meer muziek bij een aantal boeken van kinderboekenschrijfster Sanne de Bakker. Mijn composities zijn op de radio en in binnen- en buitenland uitgevoerd. In 2009 won ik de jaarlijkse compositiewedstrijd georganiseerd door rietkwintet Calefax met het stuk ‘Across’.

Via mijn website www.heleenverleur.nl en de volgende link kun je mijn composities horen.Piano trios door Heleen Verleur

Er zijn Heleen Verleur twee boeken uitgegeven bij Alfred UK. Alfred is onder meer bekend van de felgekleurde pianoserie ‘Alfred’s Basic Piano Course’. Nu komt er van Heleen ook een serie, want ze heeft al bijna twee nieuwe boeken klaar met trio’s voor fluit, viool en piano en fluit, cello en piano. Ze is van plan er nog meer te schrijven.
De boeken (inclusief cd) kunnen besteld worden bij www.alfred-music.co.uk

Link Capricious Blues (pianosolo):

Link Suzuki Vereniging Nederland: www.suzukimuziek.nl