Harry Vogel – vioolles

Harry Vogel docent viool bij CKV AlmereDocent viool en altviool

Na z´n studie aan het conservatorium kwam Harry vrijwel direct in Almere terecht als docent viool. Met beduidend meer haar maar met het enthousiasme en de bevlogenheid die kenmerkend zijn voor zijn manier van lesgeven. In dertig jaar tijd is diezelfde passie voor het lesgeven aan violisten in elke leeftijdsgroep gebleven.  Uit elke leerling halen wat er in zit, is zijn credo. Of dat nu zeer talentrijke leerlingen zijn of kinderen die gewoon erg graag de viool willen ontdekken, voor elk niveau heeft hij een  passende aanpak. Deze is nooit dwingend maar altijd speels met een ondertoon van studeerdiscipline. Viool leren spelen doe je namelijk thuis. Op vioolles krijg je de instructie, de studiemethode, de routebeschrijving door het muziekstuk, thuis moet je echt aan de bak om dat alles te studeren. Je komt vrijwillig op vioolles maar daarmee is het zeker niet vrijblijvend. Net als bij ieder instrument moet er gewoon gewerkt worden. Het resultaat is dan ook echt fijn.

De viool is in Harry´s ogen (oren) nog steeds het allermooiste instrument. Met een viool ben je eigenlijk al een stukje op weg naar de mooiste manier van muziek maken: samen!

Violen passen in elk orkest. In klassieke muziek, in popmuziek, in folk en in Jazz. Uiteraard speelt Harry zelf ook nog steeds graag en veel viool. Met zo´n dertig concerten per jaar blijft de liefde voor het zelf muziek maken wel levend!

Toen bleek dat de muzieklessen bij de Kunstlinie zouden stoppen, heeft Harry het initiatief genomen om het CKV Almere op te richten. Samen met een aantal zeer naaste collega´s heeft dit geleid tot de huidige organisatie. De komende periode zal Harry naast zijn vioollessen ook de coördinatie van het CKV op zich nemen. Spannend en leuk om te doen en zeker een nieuwe uitdaging.

Deel deze pagina van CKV Almere