Florien Hamer – celloles

Florien Hamer - docent cello

Cellist, cellodocent, theatermaker

Florien Hamer speelt als veelzijdig celliste uiteenlopende muziekstijlen: o.a. tango met Carel Kraayenhof en het Sextetto Canyengue in de Robecco zomerconcerten, jazz met I Compani en de Celano-Baggiani group, waarmee zij cd ‘Figuras’ opnam, free jazz met HooglandHaftHamerJessen en klassieke recitals i.s.m. pianisten Brook Cuden, Carlos Guerrero en Hans van Beelen. Daarnaast is zij verbonden aan het Prinsengracht Piano Quartet, het Prinsengracht String Trio en celloduo Hamer-Bermudez.

Na haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens in Zwolle bij Jeroen Reuling vervolgde zij haar studies aan het Conservatorium van Antwerpen bij Jaap Kruithof. Masterclasses volgde zij bij Ran Varon, Shmuel Magen, Bernhard Greenhouse en Marcio Carneiro.

Met haar ensemble SOIL (www.soilmuziektheater.nl) voerde zij werk van jonge componisten uit en maakte muziektheaterproducties o.a. voor festivals als Oerol, Noorderzon en de Wiener Festspiele met toernees door binnen- en buitenland. SOIL maakt producties i.s.m. theater- of dansgroepen als ZTHollandia, het Hans Hof Ensemble, Plan-D en tg Bloody Mary voor zowel volwassenen als kinderen. Recent maakte SOIL de muziektheatervoorstelling Waai voor peuters.

Florien Hamer geeft muzieklessen aan kinderen vanaf 1,5 jaar volgens het gedachtegoed van de Hongaarse pedagoge Klára Kokas. Haar cellolessen geeft zij volgens de Hongaars/Finse Colourstrings-methode gebaseerd op het gedachtegoed van de Hongaarse componist Zoltán Kodály. (www.colourstrings.fi)

 

 

Deel deze pagina van CKV Almere