Eline Bergmann – piano

Eline Bergmann docente piano bij CKV AlmereBegon op 6-jarige leeftijd met pianolessen. Ze studeerde aan het Prins Claus conservatorium in Groningen bij Gerben Makkes van der Deijl en de Hongaarse concertpianiste Klára Würtz. Ze deed veelvuldig mee aan het Prinses Christina Concours en won een eervolle vermelding en de eerste prijs. In 1998 was ze prijswinnares bij het internationale pianoconcours in San Bartolomeo, Italië. Na haar diploma vervolgde Eline haar opleiding aan de Franz Liszt Academie te Boedapest bij Balázs Szokolay.

In 2004 studeerde ze met een gewonnen studiebeurs van het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse zaken aan het Conservatorio di musica van Perugia. Ze ontmoette daar de Zweedse celliste Tove Törngren met wie ze regelmatig concerten geeft in o.a. Nederland, Zweden, Engeland en Italië.

Eline heeft solorecitals gegeven door heel Nederland met als hoogtepunt een optreden voor Radio 4 vanuit het Concertgebouw Amsterdam. Ze wordt geprezen om haar muzikaliteit en klankkleur. In mei 2012 heeft ze haar debuut gemaakt in de Verenigde Staten (Pasadena, Californië) met een solorecital vol romantische muziek. Eline is tevens afgestudeerd in Romaanse talen en culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen, met een scriptie over de invloed van Dante en Petrarca in de 19e eeuw op de componist Franz Liszt.

Eline heeft veel affiniteit met het lesgeven en begon hiermee op jonge leeftijd. Inmiddels heeft ze een grote pianoklas en heeft ze zich de laatste jaren gespecialiseerd in talentontwikkeling.                                             

Voor meer informatie en filmpjes,  www.elinebergmann.com

 

Deel deze pagina van CKV Almere