Daan Welle – docent trombone, euphonium en bariton

Daan Welle - docent trombone

Daan Welle studeerde van 2005 tot 2008 trombone aan het Conservatorium van Amsterdam. In september 2011 begon hij aan hetzelfde conservatorium met Opleiding Docent Muziek en studeerde in 2015 cum laude af. Hierna heeft hij nog 2 jaar een contractstudie orkestdirectie gevolgd.

Speelervaring deed Daan o.a. op bij het Jeugd Orkest Nederland en tegenwoordig speelt hij als freelancer in allerlei orkesten en ensembles. Daar haalt hij het meeste plezier uit, samen muziek maken. Dit probeert hij ook over te brengen op zijn leerlingen. Alleen spelen is leuk, maar tijdens het samen spelen komt muziek pas echt tot leven en op trombone kan dit in de meest uiteenlopende stijlen. Zo speelt Daan klassieke muziek met symfonieorkesten en lichte muziek met musicalorkesten.

Werkervaring deed hij op als cursusleider bij Kunstencentrum de Kunstlinie in Almere, als docent bij Leerorkest Amsterdam en als dirigent bij Leerorkest Stichtse Vecht.
Naast zijn werk bij CKV Almere is Daan op dit moment actief als dirigent van de Orkestklas en het Juniororkest van Stichting AJSO. Zo is hij op diverse manieren bezig om zijn enthousiasme voor muziek op anderen over te brengen.

Deel deze pagina van CKV Almere