Catherina Lissner – keramiek en boetseren

Catherina Lissner - keramiek en boetserenCatherina Lissner / Cathi Ceramics

Opgegroeid in Oost-Duitsland heeft Catherina in Dresden architectuur gestudeerd en is daarna naar Stockholm verhuisd.

Na 13 jaren in Zweden kwam ze 2014 naar Nederland en woont sinds in Almere Haven.

Catherina heeft al als kind met klei geëxperimenteerd en is er nooit mee opgehouden.
Niets geeft haar meer geluk dan iets met de handen te creëren en met vormen en kleuren te spelen. Ze vind er ook rust en meditatie in de zich herhalende  beweging van de draaischijf. Haar werk bestaat vooral uit mokken, kommetjes, bordjes in steengoed maar ook beelden en andere ruimtelijke werk. Ze houd van de Japanse Raku-techniek met de spannende resultaten, levende kleuren en variërende craquelés.

In Stockholm had ze meerdere tentoonstellingen, verkocht keramiek bij de grote  winkelketen Designtorget en was lid van het Kunstcenter Karby Gård.

Heel lang liep de keramiek parallel met haar werk als architect. Maar na een lange tijd van ziekte wilde zij haar energie aan haar passie voor klei geven.

Sinds 2016 is Catherina lid in het KunstKwartier Almere Haven en heeft sindsdien mee gedaan bij de tentoonstelling” 40 jaar “ Haven”  in de kerk Goede Rede en bij de expositie “Het gezicht van de stad – de burgermeester in beeld”.

In 2017 had ze beelden en schalen in de bibliotheek Almere Haven staan en daarna heeft ze “Waterdruppels” in de bibliotheek in Almere Stad geëxposeerd.

Catherina heeft een deel cursussen gegeven bij de Stichting De 4 Elementen en geeft sinds kort cursussen voor kinderen bij de stichting Kleur in Cultuur.

Het werk van Cathi Ceramics is te zien op Catherinas website:

Catherina Lissner - keramiek en boetseren

www.cathi-ceramics.com

Deel deze pagina van CKV Almere